Bestuurlijke informatie van de gemeente Renkum

Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

De gemeente Renkum wil u graag betrekken bij wat er speelt in uw woonomgeving. Via deze website wordt de raadsvergadering uitgezonden. U kunt dan als burger de besluitvorming van de gemeenteraad gewoon thuis live volgen via uw eigen computerscherm. De opnames worden na de vergadering in een archief opgeslagen.

De gemeenteraad van Renkum vergadert in de raadzaal

Alle vergaderingen van de raad, de raadscommissies en raadsontmoetingen vinden weer ‘fysiek’ plaats in de raadzaal. Voor publiek is het mogelijk de vergaderingen op de publieke tribune in de raadzaal bij te wonen. Het is mogelijk om gebruik te maken van het burgerspreekrecht bij de raadscommissies en de raadsontmoetingen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij griffie@renkum.nl.

Via deze website zijn ook alle vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie live te volgen en terug te kijken. De raadsontmoetingen worden niet uitgezonden via de website. Uiteraard bent u wel van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen. 

De agenda’s van deze vergaderingen worden gepubliceerd in het gemeentenieuws en de website www.raad.renkum.nl

Vergaderingen bijwonen of terugkijken

Wilt u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies live volgen? Kijk dan naar de webuitzending. Bij vergaderingen (archief) kunt u ook vergaderingen terugkijken.

Gast van de raad op 27 maart a.s. Meedoen? Meld u aan!

Wie zijn de raadsleden en wat doen ze? Waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in zijn werk en kunt u daar invloed op uitoefenen? U hoort het als ‘Gast van de raad’!

Als inwoner of organisatie bent u van harte welkom om tijdens één van de raadsvergaderingen ‘Gast van de raad’ te zijn en zo kennis te maken met het werk van de gemeenteraad.

Voor de raadsvergadering verwelkomen twee raadsleden u om 19.00 uur in het gemeentehuis in Oosterbeek. U krijgt uitleg over het werk van de gemeenteraad, het verloop van een raadsvergadering en de onderwerpen die er die avond op de agenda staan. Vervolgens mag u vanaf de publieke tribune de vergadering volgen. Na afloop van de vergadering is er de mogelijkheid om, onder het genot van een drankje, met raadsleden na te praten over hoe u de avond heeft ervaren. Tijdens elke raadsvergadering is er plaats voor twee gasten

Op woensdag 27 maart vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis. Wilt u tijdens deze raadsvergadering gast van de raad zijn? Stuur dan vóór maandag 25 maart een mail naar griffie@renkum.nl. Let op: er is plek voor twee ‘gasten’, dus wacht niet te lang.

Verslag opvragen

Indien u vanwege een functiebeperking de vergadering niet zonder ondertiteling kunt volgen, dan kunt u een verslag van de vergadering opvragen bij griffie@renkum.nl. Vermeld bij uw aanvraag om welke vergadering het gaat.

Vergaderingen