Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Raadsontmoeting, 04 juni 2019 20:00:00

Algemene vergader informatie

Thema-avond

Datum:
04 jun. 2019, 20:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
 • Kom naar de raadsontmoeting

  Op dinsdag 4 juni a.s. vindt de eerste thema-raadsontmoeting plaats. Het thema van de raadsontmoeting is het Right to Challenge (R2C) en inwonersinitiatieven.

  Toelichting

  Het Right to Challenge is het recht voor inwoners om hun gemeente uit te dagen wanneer zij taken beter, efficiënter of goedkoper kunnen uitvoeren. Ruim 1 op de 5 gemeenten heeft het Right to Challenge ingevoerd en experimenteert ermee. Maar het blijft voor zowel inwoners als gemeenten een uitdaging om invulling te geven aan dit recht.
  Ook het inwonersinitiatief is een thema dat de aandacht vraagt. We willen immers aansluiten bij wat er leeft in de samenleving. Over deze onderwerpen gaan we 4 juni met elkaar in gesprek.

  Agenda

  Het thema Right to Challenge en inwonersinitiatieven wordt tijdens de raadsontmoeting vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Daarvoor is een aantal sprekers uitgenodigd.
  - dhr. Barth van Eeten (adviseur sociaal domein en openbaar bestuur en oud wethouder met o.a. wijkgericht werken, Wmo, zorg en welzijn in zijn portefeuille) vertelt iets over de oorsprong van inwonersinitiatieven;

  - dhr. Thijs Harmsen (coördinator landelijk netwerk Right to Challenge) gaat dieper in op de gemeentelijke praktijk met betrekking tot R2C;

  - mw. Kristel Jeuring (buurtrecht expert en projectleider LSA; Landelijk netwerk actieve bewonersgroepen) laat zien hoe de systeem- en leefwereld op elkaar kunnen aansluiten.

  Natuurlijk zijn er ook ‘inwonersinitiatieven’ uitgenodigd om hun ervaringen met ons te delen.

  Doel van de avond

  Presenteren, inspireren en leren van elkaar.